ZOEKHULP

ZOEKHULP

WWW.LOSSESTENEN.NL HELPT U VERDER

Er zijn zoveel verschillende steentjes dat het zoeken van de juiste best lastig is. Er zijn verschillende mogelijkheden.

ZOEKEN MET BEHULP VAN PEERON

Zo kunt u via  www.peeron.com  per set een lijst krijgen met de elementen die in een bepaalde set zitten. De nummers komen in het algemeen redelijk overeen met de nummers die wij gebruiken.

Omdat we niet alle subtiele vormvarianten (bijv. stenen met verschillende odeminvulling) onderscheiden moet u soms de letter achter een nummer weglaten. Ook bedrukte of bestickerde stenen hebben niet altijd 'ons' nummer.(de cijfer/lettercombinatie achter het hoofdnummer verschilt dan)

ZOEKEN OP MALNUMMER

De LEGO stenen hebben een nummer van de mal. Dat is vaak onderop een LEGO element terug te vinden. Dit nummer correspondeert met de door ons gebruikte onderdelennummers. Het komt wel voor dat er een nieuwere, licht gewijzigde variant van het element is (soms ook goedkoper) dat ook een nieuw malnummer gekregen heeft. U kunt op dit nummer zoeken in het zoekveld rechts boven.

ONDERDELENBOEKJESNUMMER

De laatste jaren vindt u ook in de onderdelenboekjes nummers terug. Dit zijn nummers met 5 of 6 cijfers, en duiden niet alleen de vorm maar ook de kleur aan. Probleem is wel dat dezelfde steen soms weer een ander nummer krijgt, dus meerdere nummers heeft. We proberen dat zoveel mogelijk toe te voegen, maar 100% compleet is onze lijst nog niet. U kunt op dit nummer zoeken in het zoekveld rechts boven. Vindt u het niet, probeer het dan op een andere manier.

TIP: Bouwbeschrijvingen met de onderdelennummers zijn vaak eenvoudig op internet terug te vinden. Zoek op LEGO+nummer set+instruction. 

ZOEKEN OP STEEKWOORD

Als u een fiets zoekt, vindt u die heel eenvoudig terug door in het zoekveld rechtsboven 'fiets' in te vullen. Ook bepaalde maten, bijvoorbeeld 16x16, leidt vaak tot het juiste resultaat. U kunt ijn dit zoekveld ook naar combinaties zoeken met het + teken ("fiets+rood" of "PLAAT+GEEL" of "VLEUGEL+BLAUW". 

Zoeken op steekwoord werkt ook vaak goed als u zoekt naar een element met tekstbedrukking! Zoek dan gewoon naar de betreffende tekst. Of een text en maat.

ZOEKEN OP KLEUR

Een 'rood' element vinden op kleur is lastig, maar als u een element in een bijzondere kleur zoekt (bijvoorbeeld 'roze') lukt dat meestal wel. Tik de JUISTE naam van de kleur dan in het zoekveld in (gebruik wel dezelfde benaming die wij hanteren). U kunt ook de kleur in combinatie met een steekwoord gebruiken met het + teken. U kunt zo ook zien hoeveel elementen er in de betreffende kleur bestaan of beschikbaar zijn.

ZOEKEN OP MAAT

Is vooral handig als u gewone stenen of platen zoekt. Vul de maat in in het zoekveld, bijvoorbeeld 2x2 of 4x8 (geen spaties gebruiken). U kunt dit ook in combinatie met bijv. kleur gebruiken (2x4+rood)

LET OP! Het is in de LEGO wereld gebruikelijk maten te meten in NOPPEN. Een "as lengte 7" is dus niet 7 centimeter, maar 7 noppen (ongeveer 5 1/2 centimeter) lang.

LOGISCH ZOEKEN

Met indeling in de linkerkolom kunt u ook systematisch zoeken. Als u daar een keuze heeft gemaakt klapt er vaak in de linkerkolom een nieuw lijstje open (soms iets naar beneden scrollen), waarmee u het zoekresutaat kunt verfijnen. Wilt u binnen een catagorie zoeken gebruik dan de naam van de categorie, een + teken en een verdere eigenschap in het zoekveld. (bijv. DAKPAN+ZWART)

SAMENGESTELDE ONDERDELEN

In principe verkopen we elk onderdeel los. Bij sommige onderdelen zoals scharnieren en wielen/banden ook vaak de combinatie. In dat geval treft u een "c" in het nummer aan en blijkt het duidelijk uit de omschrijving en/of de afbeelding.

KLEUREN

Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende kleuren. De basiselementen zijn vaak in veel kleuren gemaakt, bijzondere elementen zijn niet in alle kleuren leverbaar. Er kunnen grote prijsverschillen bestaan tussen kleuren.

Grijs en bruin

Wij krijgen regelmatig vragen over de kleuren grijs en bruin. Die zijn rond 2003 veranderd. De oude kleure bruin en grijs zijn de elementen met de kleuraanduiding -8, -9 en -10. Nieuwe elementen hebben de aanduidingen -88, -85 en -86. Vooral bij kunstlicht zijn de kleuren soms lastig uit elkaar te houden, vooral de lichtgrijze kleuren. "Klassieke' elementen zijn vaak alleen in de 'oude' kleuren te krijgen, nieuwe vormen uiteraard alleen in de nieuwe kleuren.

Choom

Chroomkleuren zijn altijd glanzend (verchroomd).

KOMT U ER TOCH NIET UIT?

U kunt tijdens winkeltijden altijd even bellen. We helpen u direct verder of bellen u later op de dag terug. Telefoonnummer en openingstijden vindt u bovenaan deze site en op elke detailpagina.

PRINT DEZE PAGINA UIT ALS ZOEKHULP!

.
WWW.LOSSESTENEN.NL HELPT U VERDER