Verzendkosten/Levertijd

NEDERLAND:

  • Brief postNL € 3,95 (tot pakweg 200 middelgrote stukjes/200 2x4 stenen)
  • Track&trace pakje of brief € 7,95 postNL of DHL.
  • Aangetekend pakje of brief € 8,95 PostNL of DHL  (Verzekerd) U moet persoonlijk tekenen voor ontvangst. 


EUROPA: 


  • Brief tot 250 gram € 6,99
  • Pakje met track&trace Myparcel/PostNL voor 500 Euro verzekerd € 9,95 Belgie en Duitsland  € 9,95 ; Andere landen € 14,95


Toelichting:

Verzendkosten bestaan uit de postzegel of de vergoeding van de bodedienst, verzekering (track&trace brief of pakket) verpakkingskosten, administratieve kosten, bankkosten.en verzekering bij track&trace zendingen.

Kleine zendingen (tot pakweg 200 middelgrote stukjes) kunnen we per briefpost verzenden. Hiervoor berekenen we een vast bedrag, € 3,95 voor zendingen binnen Nederland, € 4,95 voor zendingen naar buitenland. Voor Nederland kunt u ook kiezen voor track&trace brief, deze zijn door ons verzekerd tot 50 Euro. (€ 7,95). Aangetekende verzendingen € 8,95.

Geen  restitutie berekende verzendkosten als door een bij-order de portvrij grens overschrenden wordt.

Het is soms lastig te bepalen of iets briefpost is. Het hangt niet altijd af van gewicht, maar ook van de vorm en amenstelling van de order. Twijfelt u, kunt u voor briefpost kiezen, u ontvangt dan een bericht als u verzendkosten bij moet betalen.

Grotere bestellingen gaan per pakketpost. Helaas zijn er onderdelen die niet door de brievenbus passen, die moeten altijd per pakketpost. Dat staat meestal (maar niet altijd)  bij het betreffende artikel aangegeven. U kiest dan voor track&trace pakje en/of brief.(NEDERLAND € 7,95, Belgie/Duitsland  € 9,95)


VRAGEN EN ANTWOORDEN

"Hoe lang duurt het voordat u verzendt"

De meeste orders worden binnen 2 tot 5 dagen na ontvangst betaling verzonden. Hele drukke weken (LEGOworld, voor Sinterklaas, Kerstmis/nieuwjaar en andere schoolvakanties) duurt het iets langer.
Het komt echter soms voor dat er één stukje niet direkt beschikbaar is. Dan kan uitlevering van  een bestelling tot 21 dagen duren. Als u heel veel verschillende stukjes bestelt is de kans daarop dus wat groter.

"Waarom is een stukje niet direct beschikbaar?"

Bedenkt u eerst dat een order vaak uit heel veel verschillende, goedkope stukjes bestaat. Als u bij een groot online warenhuis 100 artikelen zou bestellen, zou het heel vaak gebeuren dat die niet alle 100 direct geleverd kunnen worden. Zo is het bij ons ook. Maar waar je bij normale artikelen een nazending maakt, is dat bij ons door de vaak geringe prijs van de artikelen gewoon te duur en ingewikkeld. Tussen de 1 en 2% van de artikelen is niet direct beschikbaar. Dat is niet zo'n hoog percentage, maar als uw order uit 100 verschillende artikelen bestaat, is de kans groot dat er 1 of 2 niet direct zijn.

Er zijn verschillende redenen waarom een stukje er niet is:

- Bij gebruikt kwaliteitsuitval. Er blijkt een hoekje van een plaat af te zijn, een steen is erg verkleurd of een print op een steen te vaag.

- Foute in- of uitvoer. Alles wordt handmatig ingevoerd, en dat gaat soms fout, bijvoorbeeld bij kleuren die heel erg op elkaar lijken.  We tellen ook wel eens wat teveel af bij een order.

- Fouten  die in de voorradige aantallen sluipen door allerlei redenen.W hebben ruim 10 miljoen artikelen, het is echt onmogelijk de aantallen regelmatig te controleren!

- Lokatiefout, we hebben 2.000 grote verzamelbakken en als een onderdeel in een verkeerde bak terecht komt is het lastig dit te lokaliseren.


"Ik heb echt heel veel haast"

Bel even op. eenvoudige orderd met een beperkt aantal orderregels en/of alleen standaard elementen zoals basissteken  kunnen we vaak versneld leveren.  In dat geval doen we retourgeld bij de order in het geval een onderdeel niet direct beschikbaar is. Hele uitgebreide bestellingen met veel elementen zijn niet met spoed te leveren.

Voor spoedbestellingen brengen we 10 euro extra in rekening.


"Ik haal op in Den Bosch"

Wij verzenden eens 1/2 weken naar deze winkels. Levering zal daardoor dus altijd iets langer duren. Zet u bij de opmerking de afhaallokatie.

"Ik heb een hele grote brievenbus, dus betaal ik brievenbustarief""

Helaas is het tarief dat de bezorgdienst berekent gebaseerd op de standaard maat brievenbus. Kan ook niet anders, want ze kunnen bij het aannemen van een poststuk nooit zien hoe groot uw brievenbus is....

"Mailt u het track&trace nummer?"

Als we een geldig de-mail adres hebben, krijgt u op de dag voor of van bezorging een mailtje met het track&trace nummer.

LET OP: SOMMIGE PROVIDERS ZETTEN AUTOMATISCH GEGENEREERDE MAILS IN DE SPAMBOX!


"Ik kreeg vrijdag een mailtje dat de verzending op de post was, ik heb nu (maandag) nog niets binnen".


Helaast bezorgt PostNL niet meer op maandag. Als we vrijdag na half 6 post weg brengen kan het zo zijn dat deze pas op dinsdag afgeleverd wordt.

We hebben vaste verzendkosten, die los staan van de waarde van de postzegel. In de verzendkosten zit ook de verzenddoos, de bankkosten en de administratieve kosten. In veel gevallen ligt het totaal hiervan hoger dan hetgeen u betaalt. Als u kiest voor track&trace kan dat een pakje of brief zijn. Om practische reden kiezen we zo mogelijk voor een brief. (hoeft u ook niet voor thuis te zijn).


"Wie bezorgt de zending?"

Briefzendingen doorgaans bezorging door PostNL of Bpost.

Pakjes Nederland door DHL, België door Bpost of DHL, overige landen via Deutsche Post of Bpost (deze kunnen een andere partner in land van bestemming herbben)

"Hoe lang is de verzendduur in Nederland?

Volgens PostNL wordt de meeste post de volgende dag bezorgd. Helaas klopt dat niet altijd. Als we na half zes posten, duurt het vaak een dagje langer. Op maandag is er geen postbezorging meer, dus als we vrijdag na half zes posten heeft u het pas dinsdag binnen.

"Kan ik naar een afhaallokatie in Belgie laten zenden?"

Dat kan bij pakjes. Vult u het adres van de afhaallokatie dan als verzendadres in, maar zet erbij: AFHAALADRES.


"Hoe lang is de verzendduur naar België of Duitsland"

Varieert van 2 tot 5 werkdagen. Als ze niet staken natuurlijk!