INKOOP

INKOOP en BEMIDDELING

Wij kopen vooral GROTE en ZEER GROTE partijen kilo's, gesealde sets (ook in grotere aantallen). Daarnaast kunnen wij bij de verkoop van mooie collecties nieuwe/gebruikte sets ook BEMIDDELEN. (zie onderaan dit artikel)


We zoeken ook altijd WEBSHOPS met NIEUWE losse stenen te koop. we hebben het afgelopen jaar succesvol enkele grotere shops (250.000+ elementen) over genomen.


INKOOP

 • PARTIJEN/VERZAMELINGEN NIEUWE ("gesealde") sets
 • FAILLISEMENTSPARTIJEN
 • COLLECTIES gebruikte treinen/treinbanen
 • TOPSETS gebruikt (mag gebouwd zijn)
 • PARTIJEN NIEUWE STENEN OP GEWICHT
 • GESORTEERDE NIEUWE ELEMENTEN
 • Mooie, grote, vergaand gesorteerde AFOL partijen
 • HANDELSPARTIJEN sets
 • HUISONTRUIMINGEN (Grote partijen) binnen 48 uur
 • Inkoop van particulieren of handelaren.

Wij kopen momenteel niet:

 • "Alles in 1 ton" speelpartijen
 • Standaard gebruikte sets


Grote of zeer grote partijen geen probleem. 

ALTIJD DIRECTE BETALING.


AANBIEDEN

U ons per e-mail laten weten wat u heeft. We kunnen u dan een globale indicatie geven. U kunt partijen ook tijdens winkeluren aanbieden. Bel even van tevoren dat u langs komt. U kunt partijen in overleg ook naar ons toe zenden.


OPHALEN

Wij kunnen de LEGO op een door u gewenste dag laten ophalen door DHL. Dit kan ook 's avonds. U verpakt de LEGO dan in stevige dozen (max. 60 cm lang) tot een gewicht van 20 kilo. Vul dit zoveel mogelijk op (dus niet een doos van 5 en een doos van 10 kilo).  De chauffeur heeft een label bij zich die hij op de doos plakt. Per doos brengen wij € 5 in mindering op de aankoopprijs.


OPHALEN/TAXATIE THUIS

Zeer grote partijen kunnen we ook persoonlijk bij u ophalen. Maar wij kunnern  niet voor niets rijden.  Er moet dus van tevoren globale overeenstemming zijn over de prijs of u betaalt ons een redelijke vergoeding voor taxatie als we niet tot overeenstemming komen. (meestal 2% van uw vraagprijs+reiskosten).

Wij komen alleen langs voor zeer grote collecties en partijen (inkooptransactie boven de € 5.000). Omdat we op deze manier niet voor niets werken,hoeven we de kosten van 'mislukte' transacties niet terug te verdienen op andere inkopen. U krijgt van ons altijd een reeële, marktconforme prijs!

Zo'n taxatie is altijd de moeite waard, want als we niet tot zaken komen (en dat is maar zelden...) heeft u een goede indicatie van wat uw partij waard is.

Uit veiligheidoverwegingen betalen we bedragen boven de € 500 niet contant, maar maken het bij ons of u ter plekke per banknaar u over.


BEMIDDELING

Inkoop of bemiddeling- Wat is het verschil?

Bij aankoop nemen we uw hele partij tegen directe betaling van u over. De prijs ligt lager dan bij bemiddeling, maar u bent direct alles kwijt en heeft er verder geen werk aan.

Bij bemiddeling - alleen voor nieuwe/gesealde sets- bieden wij uw sets in onze nieuwsbrief (8.000 abonnees) en op de website aan. Als iets verkocht is krijgt u van ons een verzendlabel en stuurt de set naar de besteller op. Uw verkoopprijs ligt 30% boven de contante inkoopprijs. Uw netto opbrengst is meestal hoger dan de netto opbrengst op een veiling, en u hoeft niets te fotograferen of beschrijven.

Bij bemiddeling stuurt u ons een lijst met de aan te bieden sets met (in overleg) de uiteindelijke verkoopprijs. Wij bieden deze dan 1 maand lang aan in onze nieuwsbrief en op onze website, waardoor u  meer dan 10.000 geïnteresseerde klanten bereikt. Als een set verkocht is, mailen we u een verzendlabel en stuurt u de set binnen drie dagen naar de koper op. Binnen een week na melding ontvangst koper betalen wij u 70% van de door u opgegeven verkoopprijs. Na een maand kunt u de actie voor een maand verlengen tegen een prijs die 10% lager ligt. We zullen u dan ook een reeël bod doen op het restant. Bemiddeling betekent vaak een hogere netto opbrengst dan bij veilen. Bovendien heeft u zekerheid over de prijs.

Als u voor bemiddeling kiest moet u binnen drie dagen de order goed verpakt kunnen verzenden.